Ți-ai perfecționat CV-ul și urmeaza un interviu în persoană. Ești gata să-ți arăți abilitățile? acum ce se poartă? Iată câteva sfaturi pentru a crea o ținută încrezătoare care să te ducă de la introduceri la angajare.


Îmbrăcăminte: costum sau rochie/fustă?


Efectuarea alegerilor corecte de ținută depinde de tipul de job pentru care intervievați, de industrie și de atmosfera potențialului dvs. angajator.


Dacă încercați să intrați în lumea corporativă, țineți o coordonată. Nimic nu spune că te referi la afaceri ca la o haină de costum!. Pantalonii evazați și o jachetă reprezintă o mișcare totală a puterii. O rochie de mână în lungime de genunchi, stratificată sub un blazer croit, permite să se joace cu un imprimeu sau materiale ușoare precum mătasea sau raionul. Nu este nevoie de geacă pentru acest rol? O fustă midi este întotdeauna șic cu o bluză sau blat din tricot. Încercați să alegeți țesături care nu sunt predispuse la apariția ridurilor sau a zgârcitului. Stilistii noștri din magazin vă pot ajuta să găsiți potrivirea potrivită. Și întotdeauna este o idee bună să-ți scoți ținuta pentru un test drive.


Intervievând cu o companie tehnologică sau cu o startup? Probabil veți avea mai multă libertate cu alegerile dvs. și poate fi chiar așteptat o abordare mai casual. Deși Silicon Valley este cunoscută pentru uniforma lor de blugi și glugă, asta nu înseamnă că ar trebui să urmați exemplul - sau lipsa lor. Nu uitați, doriți să arătați că înțelegeți și că vă puteți încadra în cultura companiei, respectând în continuare intervievatorul și oportunitatea. În schimb, ștergeți blazerul în favoarea unei bluze îngrijite în pantaloni elegante, potrivite. Și salvați blugi și jambiere pentru weekend - sau pentru după ce sunteți angajați.


Dacă sunteți într-un domeniu creativ, nu vă fie frică să vă lăsați spectacolul estetic cu fete de culoare, modele ludice sau siluete interesante. Doar că nu exagerați - riscați să vă confruntați cu un haz. Distrează-te cu o parte a ținutei, cum ar fi o rochie florală, o mânecă dramatică sau o fustă tonifiată cu bijuterii. O cămașă arată întotdeauna lustruit; puteți găsi unul aproape în orice tipar sau culoare. În plus, există modalități aproape infinite de accesorizare la gustul dvs.


Culori: Nuanțe cu semnificație

Deși poate fi cel mai sigur să te lipești de tonuri de negru, gri și bleumarin, mai ales dacă codul vestimentar este profesionist în afaceri, un costum distractiv bifat sau cu dungi este complet acceptabil în majoritatea locurilor de muncă și te poate face să ieși în evidență în mijlocul mai multor candidați. Adăugați un pop de culoare cu bluza, o eșarfă sau pantofii pentru a rupe un costum sau o rochie prea monocromă. Evitați doar nuanțele extrem de strălucitoare (precum neonii și citronele) sau modelele care ar putea distrage ideile uimitoare.


Incaltaminte: Pune piciorul în prag!

O pereche minunată de pantoficu toc mediu până la scurt este o alegere clasică, la fel ca și apartamentele. Sandalele cu vârful ascuțit, elegante sunt la pas cu majoritatea birourilor. Pentru a pune cel mai bun picior înainte, evitați adidașii. Și nu uitați să polonați orice pereche purtați.


Accesorii: Beneficii cu franjuri

Bijuteriile minimaliste din aur sau argint sunt o opțiune potrivită, dar nu simți că trebuie să renunți la ceva. Un cerceu cu cerc sau candelabru cu gust, poate fi tot ce trebuie să iei haine de lucru de la plictisitor la frumos. Dar nu te înnebuni prea tare; vrei să pari un muncitor nu o albină regină. Purtați o geantă sau tote structurate pentru a vă ține CV-ul și portofoliul în timp ce strângeți mâinile.